Recuperació del Camí Ral – Caminada 27 de novembre

24 nov.
Foto extreta del blog "Mediona: passat, present i futur"

Des de l’Associació d’Estudis Científics i Culturals de Mediona, i amb la col·laboració de diverses persones, s’està impulsant la recuperació del Camí Ral (o Carrerada). Podeu llegir sobre el Camí Ral al nostre poble en aquest article (pàg.43-58), escrit per Lurdes Mallart.

Per dur a terme la recuperació de l’antic traçat s’han organitzat caminades des d’alguns pobles de la ruta, com Sant Joan de Mediona, Sant Quintí de Mediona o Sant Sadurní d’Anoia, que agafaran el camí des de diferents punts i s’aniran a trobar al Castell de Mediona.

La sortida des de La Llacuna serà a les 8:30 del matí, de la plaça Major. D’allà s’anirà fins al Castell de Mediona, punt de trobada de les diverses caminades.
A les 12 del migdia, a l’antic celler del castell, hi haurà una conferència de l’historiador Carles Querol i Rovira.
També hi haurà dinar, a les 2 del migdia al mateix castell, a base de paella. Cal reservar plaça trucant, abans de divendres 25, al 93 898 57 01.
Veure cartell.

No deixeu escapar aquesta oportunitat que us acostarà a la nostra història i entorn.

One Reply to “Recuperació del Camí Ral – Caminada 27 de novembre”

  1. La font de la Salut està situada dins d’una balma en un indret feréstec, rodejada d’una exuberant vegetació. Continuem pel pintoresc paratge conegut popularment al poble de Sant Martí com Les Valls, un impressionant congost feréstec obert per la riera de Pontons, amb una variada vegetació afavorida pel pas de la riera. En alguns punts té al damunt parets de fins a 50 metres d’alçada, roques foradades i balmes. Anirem passant d’un costat a l’altre de la riera de Pontons ajudats per taulons de fusta col·locats com a passeres. A la sortida del congost arribem al barri de la Fassina i enllacem amb el camí de l’anada. El camí s’enfila pel vessant del turó de la Roca. Arribem a una zona residencial, tombem a l’esquerra, creuem la carretera BV-2129 i arribem a les escales que ens porten fins al castell de Sant Martí Sarroca i l’església de Santa Maria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.