Festa de la Creu

15 maig

Primer diumenge de Maig

Festa de la Creu


Festes dedicades a la Santa Creu, també anomenades Creus de Maig i que es celebren pels volts del 3 de maig. Es tracta d’un conjunt de celebracions que, més enllà de la commemoració cristiana de la inventio -la troballa de la veracreu per Santa Helena-, demarquen la temporada de bon temps i plenitud. En moltes localitats la festa consisteix en l’anada en processó, des de la parròquia fins als pedrons o a les creus que marquen els límits del municipi, per tal de fer la benedicció del terme i l’engalanament floral de les creus.

A la Llacuna vam començar a fer la festa l´any 1986 que va ser el centenari de la creu que està situada al carrer de la Creu amb el carrer del Castell.

Tots els veïns del carrer aporten flors dels seus jardins i horts i a primera hora del matí s´ajunten per guarnir la Creu.

Després de la missa de 12h del diumenge, la gent , junt amb el mossèn van caminant cap a a la creu per fer la benedicció.

El mossèn fa una petita explicació del pq de la festa i fa la benedicció del terme. En acabar els veïns del Carrer ofereixen a tots els presents coca i moscatell.

Una festa que quasi bé només la coneixen les persones grans i que esperem que cada any sigui coneguda per més gent.

Festa de la Creu Festa de la Creu

(Text i fotografia: Marian Guilanyà)

One Reply to “Festa de la Creu”

  1. Felicitats. Les tradicions dels nostres avantpassats no es poden perdre, són la garantia pel nostre futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.