Gegantada, concert i Aplec del Castell (2013)

20 Mai

Els propers dies 25 i 26 de maig, el poble bullirà d’activitat.

En primer lloc, dissabte 25 els gegants i grallers de la Llacuna celebraran una nova Gegantada. El programa és el següent:

– De 9:00 a 9:30h, Pl.Major – Arribada de les Colles i Plantada dels gegants

– 10:00h, pati de les escoles – Esmorzar de germanor per a totes les colles participants

– 11:30h, des de la pl.Major – Cercavila pels carrers del poble

– 12:30h – Arribada a la plaça on tindran lloc els balls individuals, parlaments, lliurament de recordatori de la trobada i per últim una ballada conjunta

– De 10:00h a 13:00h – Exposició sobre l’intercanvi cultural Catalunya -Costa Rica

—————————————-

A la nit, a més a més, tindrà lloc el tradicional Concert de l’Aplec, que ja arriba a la 12ena edició. Enguany a l’escenari hi actuarà el cantautor baix-ebrenc Miquel del Roig, amb el seu cèlebre popurrí musico-cultural català. La festa seguirà a ritme de rumba amb els graciencs Rumb al Bar i la nit acabarà amb gresca catalana fins a la matinada, amb l’anoienc PD Efa.

El concert se celebrarà com de costum als baixos de la Piscina Municipal. Les portes s’obriran a les 12 de la nit i l’entrada costarà 4€. Com sempre el concert serà organitzat pel GRILL (Grup Rural Independentista Llacunenc), que va recuperar aquest concert l’any 2002.

—————————————-

Pels que no en tinguin prou l’endemà, diumenge 26, tindrà lloc el tradicional Aplec del Castell, que dóna nom al concert. Sardanes, venda de tortells i una gran paella organitzada per diables i geganters del poble.

El programa és el següent:

– A 2/4 de 12 del migdia – Santa Missa

– A la Sortida – Vermut per a tothom i com cada any ballada de sardanes amb el Quintet de cobla ” Terres de Marca”.

– A partir de 2/4 de 3 – Paella d’arròs a càrrec de les colles de Gegants i Grallers de La Llacuna i Diables de La Llacuna. Preu del tiquet: 6 € fins el dissabte 25 de maig (1 del migdia), 8 € el mateix dia (inclou paella, coberts i pa). Es podran comprar a diversos establiments del poble i al punt d’informació i Turisme.

Hi haurà servei de bar. Durant tot el matí es podran comprar els típics tortells.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *