Ruta per Valldecerves, Ancosa i pintures rupestres

25 oct.

Durada: 3:30 h. Distància: 13 km. Desnivell: 250 m. Itinerari circular.

Cal sortir d’Igualada per la carretera C-37 i per la BP-2121 arribar a La Llacuna, on s’hi entra després de passar pel costat d’un gran molí per a energia eòlica i per sobre de tres petits pontets.

Sortint de La Llacuna en direcció a Igualada, just passat el segon pontet i abans del molí de vent, deixem el cotxe on una pista surt cap a l’esquerra, en direcció SO.

0 km. (600 m) Inici de l’itinerari. Un panell indica que la pista du a la font de les Clotes, a la plana d’Ancosa i als roures d’Ancosa. Deixant La Llacuna al darrere, veiem els murs de la granja Dorita al davant, al fons.
Després de passar pel davant de la granja Dorita, vorejant els seus murs, el nostre camí incideix perpendicularment amb una pista que prové de la carretera d’Igualada. Prenem cap a l’esquerra, en direcció O, de pujada.2,2 km (680 m) Plaça d’Espanya.
Zona elevada, anomenada d’aquesta manera per la gent del lloc. El camí segueix cap el SO.

3 km (675 m) Cruïlla. Un indicador senyala el Coll del Corral cap a la dreta, i el Salt del Gos (a 0,35 km.) Valldecerves (a 2,275 km.) cap a la dreta. De moment fem la variant del Salt del Gos dirigint-nos al N. En pocs moments trobem una bifurcació i deixem la pista principal de Valldecerves, per seguir, amb suau baixada, pel camí de la dreta.

3,45 km (640 m) Salt del Gos. El trobem en un punt on la pista gira a l’esquerra, deixant el camí uns metres, amb bones vistes sobre la vall. Seguim pista amunt fins trobar la de Valldecerves, que prenem cap a l’esquerra, en direcció S, fins arribar a la cruïlla del punt 3 km.

4,3 km (675 m) Cruïlla. Seguim en direcció S entre la vegetació, de pujada cap el Coll del Corral, on el paisatge s’obre.

5,3 km (760 m) Encreuament de 4 camins. Tot recte hi ha el que puja al Puig Castellar, de 944 m. El nostre camí és la pista de la dreta, primer cap a l’O i després més cap al SO, que es dirigeix a l’Ancosa.

7,2 km (713 m) Monestir d’Ancosa. Passades les velles edificacions abandonades, trobem un gran pou. La pista passa entre alzines.

7,4 m (720 m) Plana. Trobem diversos camins i a la dreta veiem la Casa d’Ancosa. Nosaltres seguim recte.

7,9 km (740 m) Roures.
N’hi ha un de monumental. Després de visitar la zona, desfem el camí fins el punt 5,3 km per seguir recte en arribar-hi. El camí va fent corbes per seguir inicialment amb tendència al N i després cap el SE.

11,6 km (660 m) Font de les Clotes. Al costat d’una casa. Seguim la pista, en suau baixada cap a La Llacuna fins que arribem a un torrent.

12,2 km (636 m) Riera de La Molinada. En lloc de seguir la pista, que gira a la dreta i de baixada passa la riera prop d’unes cases, l’abandonem per una pista secundària que puja per l’esquerra pel davant d’una altra casa.

Seguim sempre per aquesta nova pista, entre camps, fins que es junta amb la pista de l’inici.

Arribem al punt de partida després de 13,5 km de camí.

Ruta i fotografies de Joan Cerdà

Descarrega’t la ruta en pdf!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.