Arregleu el meu carrer!

5 nov.

Les xarxes socials i les eines web estan donant poder als ciutadans. Un clar exemple va ser l’èxit de la plataforma fixmystreet, que permetia als ciutadans d’Anglaterra denunciar aquelles petites coses de la seva ciutat que no funcionaven en el dia a dia.

Presentar una queixa a l’ajuntament, sovint, implica que passin mesos i mesos fins a rebre resposta. Però fer pública aquesta queixa i que tothom ho pugui veure, n’agilita la solució com per art de màgia. I en això és basa el seu èxit, en denunciar/senyalar públicamanet aquelles coses que no funcionen del teu municipi per “forçar” a l’administració a prendre’n les mesure pertinents.

I com no podia ser d’una altra manera ja en tenim versió en català i castellà “Arregla mi calle” i des de lallacunaonline us animem a provar-ho. Podeu queixar-vos de coses com:

 • Vehicles abandonats
 • Carrers en mal estat
 • Il·luminació
 • Neteja
 • Pintades
 • Soroll
 • Senyals de tràfic
 • Zones verdes

És molt senzill, tant sols indicar el codi postal, descriure la situació a denunciar, pujar una imatge si es vol, i enviar. Caldrà confirmar la denuncia a través d’un email i llestos.Ells es comprometen a enviar per email la queixa a l’ajuntament.

Com funciona arreglamicalle.com?
Qualsevol usuari pot introduir una denúncia sobre un problema que tinguin en el seu barri: pintades, voreres en mal estat, façanes, parades d’autobús, etc. La denúncia es publica quan el denunciant la valida prement en l’enllaç que li enviem al correu electrònic. Una cop validada, enviem totes les dades a l’ajuntament responsable del codi postal, per avisar-los del problema. La denúncia roman en estat de PENDENT fins que el denunciant confirma l’arranjament prement en l’enllaç que li enviem per a canviar l’estat. La resta d’usuaris poden introduir comentaris sobre el problema.
Encara no disposem de les adreces electròniques de tots els ajuntaments, amb la qual cosa us agraïm si ens els envieu a través del formulari de contacte. Qualsevol ajuntament pot sol·licitar la recepció de les denúncies per a estar al corrent dels problemes.

Alguna cosa no funciona prop de casa teva? Arregleu el meu carrer!!!

Aquí podeu veure la llista de denúncies/queixes del poble de La Llacuna.

Foto CC: Matias Dutto

3 Replies to “Arregleu el meu carrer!

 1. Genial!
  No sé si hi hauria alguna manera de posar el mapa d’aquella pàgina centrat a La Llacuna aquí a Lallacunaonline, o sino un block o espai amb les noves alertes del CP 08779, així es podria veure des d’aquí les noves denúncies i agilitzar i animar el procés.

 2. De moment només permet subscriure’t per email… però seguirem al cas de les actualitzacions 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.