La Llacuna Online, una nova etapa!

3 oct.

Un nou portal, més dinàmic i participatiu; La Llacuna Online 2.0

Aquesta tardor el projecte de La Llacuna Online celebra 3 anys i aprofitem per posar-nos al dia i actualitzar el portal.

Fa tres anys aquest era un dels primers portals d’un poble de la comarca, que s’anava consolidant i creant una cada vegada major comunitat d’usuaris.

Algunes dades del portal dels darrers 18 mesos:

– Una mitjana de 175-200 visites al dia

– Un total de 119.000 visites

– La pàgina més vista és la de les fotos antigues, amb quasi 10.000 impressions.

– Des de 23 països diferents s’han fet 10 o més visites al portal, i hi ha visites d’una cinquantena de països més.

El Fòrum, que va començar el 15 d’agost del 2005, ha estat des del principi una de les parts més dinàmiques i amb més participació

– 93 usuaris registrats

– 1406 missatges, organitzats en 416 temes

… que per un poble de 700 habitants no està gens malament!!!

Creiem en l’ús de les tecnologies com a eina d’interacció entre les persones; crear i compartir la informació entre tots i totes i com a eina de promoció i difusió de la nostra cultura. És per això que ja hem actualitzat al domini .cat,  que vam comprar just quan es van aprovar. I comptem amb el suport de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Aquest nou portal segueix les línies de la web2.0 per tal de donar més dinamisme i permetre la participació i interacció de tots els lectors i lectores. Està basat en l’estructura d’un blog, on hi ha unes pàgines de contingut estàtic, unes etiquetes que permeten detallar de què es parla a cada entrada o article, i les categories que és la forma com s’estructura la informació dins del blog.

Com a part d’aquesta nova manera d’entendre la web, passarem a formar part de la Penedesfera, que és la xarxa de blogs d’usuaris de la Vegueria del Penedès, i alhora de l’AnoiaSfera, que és la xarxa de blogs de l’Anoia que es promociona des del diari digital anoiadiari.cat. Les dues són iniciatives que permeten una major interacció entre els habitants d’aquesta àrea territorial.

També hi ha un usuari de Twitter, per tal d’anar publicant avisos, notícies i actes o esdeveniments importants del poble, un espai a Facebook per agrupar als usuaris dins d’aquesta plataforma , un espai a Flickr com a Galeria d’imatges, a la qual podeu participar enviant les fotos a often88mum@photos.flickr.com (indicant el títol i el vostre nom) i un canal a Youtube. Totes elles, diferents maneres que teniu de participar!!

Flickr La Llacuna

Una altra novetat important és que us podeu subscriure a la sindicació de notícies, a través del RSS (tant pels continguts com pels comentaris o al fòrum). Sempre que en una web veieu aquesta icona, indica un enllaç de sindicació. En aquests moments en que tanta informació ens desborda, es tracta d’una manera d’accés i organització a la informació més senzilla per a l’usuari. Que en resum seria dir, enlloc d’entrar cada dia a veure si hi ha notícies noves o nous comentaris, nosaltres rebrem un avís cada vegada que s’actualitzi. Això és molt útil si volem seguir moltes pàgines, blogs, diaris, etc. Aquí hi ha més informació de com fer-ho.

El portal utilitza WordPress, un servei de blogs basat en el programari lliure i en una gran comunitat d’usuaris que es dediquen a millorar-lo dia a dia, i tots els materials que aquí es publiquin, i mentre no s’indiqui el contrari o siguin d’algun autor particular, estaran sota la llicència Creative Commons.

Vol dir que podeu fer ús dels materials i imatges que es publiquin aquí, sempre i quan se’n citi l’autor (generalment ‘La Llacuna Online’), no se’n fagc un ús comercial i es publiqui sota la mateixa llicència.

Creative Commons License

Aquesta és una aposta de futur, que com sempre fem voluntàriament i esperem rebre els vostres comentaris i suggeriments, i com hem repetit en diverses vegades, necessitem persones que vulguin col·laborar escrivint notícies del poble.

Per a qualsevol cosa contacteu amb nosaltres.

També podeu deixar un comentari a continuació, amb l’opinió que us mereix aquest nou portal o enviar a info(a)lallacunaonline.cat

Moltes gràcies.

3 Replies to “La Llacuna Online, una nova etapa!

  1. Estem començant aquest nou projecte i mica en mica cal anar perfeccionant els aspectes que no funcionin al 100%. Agrairem els vostres comentaris, i la vostra paciència 🙂

  2. Ei,
    M’agrada molt el nou portal de La Llacuna!
    Moltes felicitats i gràcies per aquest esforç que feu des de l’equip de La Llacuna Online. És una llàstima que no tothom ho vegi, però crec que esteu fent un gran bé pel poble, i per els que estem fora és una manera de sentir-nos-hi connectats.

    Felicitats i ànims per seguir endevant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.