Des de Costa Rica els geganters i grallers de la Llacuna i del Pla del Penedès

3 nov.

gegantsgegants2

Els Geganters i Grallers de La Llacuna i del Pla del Penedès estem fent un intercanvi de cultures per les terres de Costa Rica i volem expressar la nostra satisfacció de la gran acollida que estem tenint per part de totes les institucions de Costa Rica. A l’arrivar a l’aeroport ens va sorprendre una apoteòsica benvinguda amb màscares i gegants ballant al so d’una orquestra típica del país (Cimarrona).

Dins de la programació prevista ens han rebut varies personalitats de diferents institucions del país. A sant José vam ser rebuts per la Directora Administrativa del Departament de Cultura i pel Casal Català. També vam ser rebuts per l’alcalde/essa i els demés membres de la corporació municipal de les localitats de Cartago, Barva de Heredia y Paraíso.

També, per donar a conèixer més la nostra cultura gegantera estem visitant escoles i instituts. Aquest és un veritable intercanvi de cultures ja que ens ofereixen una mostra, com a invitats especials, dels seus balls típics i tradicions alhora que nosaltres, amb molt d’orgull, mostrem la cultura gegantera catalana a través de diversos balls de gegants i cap-grossos acompanyats del grup de grallers. Cal destacar que a tots els actes ens presideix la nostra Senyera juntament amb la bandera de Costa Rica, alhora que sonen els dos himnes, l’Himne Nacional de Costa Rica i els Segadors, la qual cosa ens fa sentir una intensa emoció.

Durant la nostra estada a Costa Rica estem participant en cercaviles de diversos pobles. Dissabte 31 d’octubre de 2009, en motiu del “X Aniversario del Rescate del Encuentro de la Mascarada Tradicional Costarricense” (Gegantada). En aquesta diada es va realitzar una multitudinària cercavila amb més de 800 participants (xanquers, màscares, gegants i altres artistes), amb més de 30.000 espectadors i com a protagonistes principals, els Gegants de La Llacuna i del Pla del Penedès amb la nostra música.

Amb totes aquestes trobades i actuacions hi ha el tradicional intercanvi d’obsequis. Per part de la Llacuna i del Pla del Penedès se’ls fa lliurament d’un record de les respectives colles i l’Ajuntament dels dos municipis unes plaques commemoratives.

Hem d’agrair al Cercle Internacional d’Amics dels Gegants per la coordinació de la nostra visita a Costa Rica i també al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per la seva col·laboració econòmica, que juntament amb l’esforç i la il·lusió dels membres de les respectives colles, ens ha ajudat a fer possible aquest projecte d’intercanvi de cultures i ens sentim orgullosos que la cultura gegantera catalana ha estat ben representada i s’ha deixat un bon record d’aquest país germà, en el què el Colegio Universitario de Cartago s’ha encarregat de tota la logística de l’estada.

El nostre projecte de futur és que aquests intercanvis culturals es realitzin en diferents països per fomentar i conèixer altres cultures.

Aquesta delegació catalana formada per les dues colles arribarà Catalunya aquest diumenge dia 8 de novembre de 2009, després de 15 dies d’activitat a Costa Rica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.