Dues propostes interessants pel 31 de gener i 7 de febrer de 2015

5 febr.

formacio_entitatsDissabte dia 7 de febrer d’11 a 13 h, a la sala de plens de l’Ajuntament.

La Regidoria de Cultura i Educació organitza una sessió formativa sobre la reforma fiscal i la Llei de transparència. L’objectiu de la jornada és explicar, d’una manera pràctica, com afecten aquests canvis normatius i quines repercussions poden tenir per les entitats.

Aquesta activitat anirà a càrrec de la Dolors Martínez, responsable del departament econòmic de la Fundació Catalana de l’Esplai i s’adreça a totes les entitats interessades: balls tradicionals, bestiari de foc, gegants, banda, majorets, corals, bombers voluntaris, ADF, centre excursionista, club de futbol…

QÜESTIONS A TRACTAR

– A partir de l’1 de gener de 2015 totes les entitats, sense excepció, hauran de presentar l’impost de societats. Per tant, les entitats hauran de portar una comptabilitat de partida doble de forma que quedin identificats els ingressos i les despeses exemptes i no exemptes.

– Aquest any 2015, totes les organitzacions que hagin rebut subvencions el 2014 hauran de presentar durant el mes de febrer el model 347 de declaració anual d’operacions amb terceres persones.

– El passat mes de desembre va entrar en vigor la Llei estatal de transparència que obliga a moltes entitats no lucratives que rebin subvencions a fer publicitat activa sobre la forma en què es gestionen aquests fons.

 

 

xerrada_consumDissabte 31 de gener, a les 7 del vespre, a la sala de plens de l’Ajuntament de la Llacuna
El Grup de Consum de la Llacuna organitza una taula rodona sobre “Consum de proximitat, consum responsable”a càrrec de:

Ecoxarxa Anoia, xarxa autogestionada d’intercanvi de béns, serveis i coneixements

El tros SCCL, un projecte cooperatiu agroramader ubicat a Mediona

Mesclum, una cooperativa d’horts a Sant Martí de Tous. Reparteixen les seves verdures, i les d’altres pagesos de la zona, a Igualada i rodalies

 

També hi haurà una mostra de productes ecològics que podran comprar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.