El projecte del Parc Eòlic d’Orpí obté l’autorització de la Generalitat

16 juny

A finals de l’any 2007 va arrencar el projecte del Parc Eòlic d’Orpí que, en primera instància, incloïa 14 aerogeneradors situats al llarg de les serres de Feixes i d’Orpinell (amb 11 aerogeneradors situats a Orpí, 1 a Carme i 2 a La Llacuna). El projecte també afectava el municipi de la Torre de Claramunt, pel qual passava la línia elèctrica d’evacuació.

El projecte va rebre la negativa de molts dels pobles afectats i de nombrosos veïns de la zona. Es va iniciar aleshores la presentació d’al·legacions, tant per part d’Ajuntaments com de la plataforma Salvem el Pulmó Verd de l’Anoia, creada amb l’objectiu de defensar les serres de Feixes i Orpinell (podeu llegir el seu manifest fundacional aquí).

Amb la negativa dels implicats, l’empresa promotora Energies Renovables d’Anoia SL va modificar el projecte, desplaçant alguns dels aerogeneradors cap a municipis veïns com Sant Joan de Mediona i Santa Maria de Miralles, més favorables a la creació del parc. Cal destacar que el municipi d’Orpí, el més afectat, va passar d’acceptar el parc a estar-hi en contra arran d’un canvi en el seu govern.

Al llarg del procés el projecte ha tingut diversos canvis i finalment sembla que la Generalitat ja hi ha donat llum verda. Així, fa uns dies s’informava que la Direcció General d’Energia de la Generalitat ha donat l’autorització administrativa per la instal·lació dels 14 molins.

Per la seva part, la plataforma Salvem el Pulmó Verd de l’Anoia segueix recollint signatures per presentar un recurs d’alçada, l’última alternativa per aturar el parc. Si hi voleu col·laborar podeu baixar-vos el full de signatures i entregar-lo al Casal de Carme fins el 22 de juny, o visitar el seu Facebook per a més informació.

La creació d’un parc eòlic a la zona obre diversos debats, especialment sobre quin és el futur que volem per a la zona i pel nostre entorn. En una de les comarques més afectades per l’atur pot significar llocs de feina, segurament temporals, però també suposa un impacte permanent al sector del turisme, un dels que s’està desenvolupament amb més força darrerament. D’altra banda, quin benefici econòmic en treuen els pobles? I, es beneficiaran tots els municipis o només els implicats directament, malgrat ens afecti a tots per igual?

Podeu llegir els articles (a sota) per obtenir més informació i deixar aquí les vostres opinions i comentaris.

Fonts: La Vanguardia, Territori, Regió 7

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.