Ens ha deixat Àlvar Ymbernon

1 oct.

a ymbernonÀlvar Ymbernon ha mort als 69 anys d’edat, i de forma sobtada, a Gironella, on residia.
El funeral serà aquest divendres 2 d’octubre, a les 10 del matí, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada i després serà enterrat al cementiri de la Llacuna.

Segons destaquen tots els mitjans de comunicació que es fan ressó de la noticia, Ymbernon va desenvolupar una extensa tasca de docència de les arts plàstiques a centres com l’escola Mestral, les Escolàpies o l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps. També va ensenyar en diferents cursos de formació i a escoles d’adults de centres penitenciaris.
Deixa una extensa obra literària i gràfica,escenografies, treballs de decoració, escultura, espectacles de titelles i màgia, recitals o la direcció de grups de teatre infantils i juvenils. De la seva creativitat han sorgit elements de la cultura popular de la comarca i del conjunt del país.

Pel que fa a la Llacuna, poble de la seva mare i on tenia la casa pairal, Àlvar Ymbernon va contribuir a la recuperació dels grups de cultura popular i va ser el creador del primer Drac i de la primera parella de gegants bombers, l’Andreu i la Maria.
Des de lallacunaonline volem fer-li aquest petit homenatge i enviar el nostre més sentit condol a familiars i amics. Descansi en pau

veu 1993

veu_1994

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.