GEGANTERS I GRALLERS DE LA LLACUNA I GEGANTERS DEL PLA DEL PENEDÈS PARTICIPEN EN EL X ENCUENTRO NACIONAL DE LA MASCARADA TRADICIONAL DE COSTA RICA

27 oct.

Del 24 d’octubre al 7 de novembre d’enguany, els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès faran les amèriques i visitaran varies localitats de Costa Rica.

Dita visita tindrà com a eix central participar en el “X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense”, que es celebrarà a la localitat de Cartago el dia 31 d’octubre, amb unes característiques similars a les que es donaren durant la visita feta l’any 2007. Aquest acte està organitzat pel CUC (Colegio Universitario de Cartago) i pel CIAG (Cercle Internacional d’Amics dels Gegants). Aquesta festa és considerada, pel Govern de Costa Rica, d’un alt interès cultural i és la major festa gegantera d’aquest país a on més de 200 gegants i altres figures folklòriques, vingudes de tot el país i de la resta del continent americà, hi participaran, però aquest any 2009 també hi haurà una representació catalana. Els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès viatjaran, amb els seus respectius gegants, fins a Costa Rica per participar dels actes previstos en motiu del “X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense”. Aquesta participació catalana ajudarà a unir més la cultura popular de Costa Rica i de Catalunya, al mateix temps que es posaran sobre la taula elements en comú i diferencials entre les dues cultures.

També es preveu fer festes geganteres a altres localitats com Orosi, Barva de Heredia, Paraiso i San José. A San José s’aprofitarà per visitar el Casal Català de Costa Rica, i ésser rebuts per representants del govern del país i regionals. Es preveu ser rebuts pel Ministeri de Cultura de Costa Rica, per l’Ajuntament de Cartago, Paraiso i Barva de Heredia, i altres institucions relacionades amb la Cultura Popular i Tradicional.

Durant l’estada a Costa Rica, s’organitzarà, una exposició a on s’hi podrà trobar material relacional amb la Cultura Popular i Tradicional d’arreu del món, però tindrà un lloc molt important la Cultura Popular de Catalunya. També es comptarà amb material bibliogràfic a on s’hi podrà llegir llegendes, anècdotes i fets reals sobre els gegants i cap-grossos d’arreu.

Seran uns 15 dies plens d’activitats orientades a fomentar el coneixement de les nostres tradicions i costums, així com, enriquir-nos de la cultura de Costa Rica i del reste de països.

El Viatge i l’actuació, dels Gegants de La Llacuna i del Pla del Penedès, a Costa Rica ha estat coordinat pel Cercle Internacional d’Amics dels Gegants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.