GEGANTERS I GRALLERS DE LA LLACUNA I GEGANTERS DEL PLA DEL PENEDÈS PARTICIPEN EN EL X ENCUENTRO NACIONAL DE LA MASCARADA TRADICIONAL DE COSTA RICA

27 Oct

Del 24 d’octubre al 7 de novembre d’enguany, els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès faran les amèriques i visitaran varies localitats de Costa Rica.

Dita visita tindrà com a eix central participar en el “X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense”, que es celebrarà a la localitat de Cartago el dia 31 d’octubre, amb unes característiques similars a les que es donaren durant la visita feta l’any 2007. Aquest acte està organitzat pel CUC (Colegio Universitario de Cartago) i pel CIAG (Cercle Internacional d’Amics dels Gegants). Aquesta festa és considerada, pel Govern de Costa Rica, d’un alt interès cultural i és la major festa gegantera d’aquest país a on més de 200 gegants i altres figures folklòriques, vingudes de tot el país i de la resta del continent americà, hi participaran, però aquest any 2009 també hi haurà una representació catalana. Els Geganters i Grallers de La Llacuna i els Geganters del Pla del Penedès viatjaran, amb els seus respectius gegants, fins a Costa Rica per participar dels actes previstos en motiu del “X Encuentro Nacional de la Mascarada Tradicional Costarricense”. Aquesta participació catalana ajudarà a unir més la cultura popular de Costa Rica i de Catalunya, al mateix temps que es posaran sobre la taula elements en comú i diferencials entre les dues cultures.

També es preveu fer festes geganteres a altres localitats com Orosi, Barva de Heredia, Paraiso i San José. A San José s’aprofitarà per visitar el Casal Català de Costa Rica, i ésser rebuts per representants del govern del país i regionals. Es preveu ser rebuts pel Ministeri de Cultura de Costa Rica, per l’Ajuntament de Cartago, Paraiso i Barva de Heredia, i altres institucions relacionades amb la Cultura Popular i Tradicional.

Durant l’estada a Costa Rica, s’organitzarà, una exposició a on s’hi podrà trobar material relacional amb la Cultura Popular i Tradicional d’arreu del món, però tindrà un lloc molt important la Cultura Popular de Catalunya. També es comptarà amb material bibliogràfic a on s’hi podrà llegir llegendes, anècdotes i fets reals sobre els gegants i cap-grossos d’arreu.

Seran uns 15 dies plens d’activitats orientades a fomentar el coneixement de les nostres tradicions i costums, així com, enriquir-nos de la cultura de Costa Rica i del reste de països.

El Viatge i l’actuació, dels Gegants de La Llacuna i del Pla del Penedès, a Costa Rica ha estat coordinat pel Cercle Internacional d’Amics dels Gegants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *