“Josep Orga i Saumell, el retratista de la Llacuna”

1 des.

JOSEP ORGA I SAUMELL, EL RETRATISTA DE LA LLACUNA és el títol del llibre que acaba de publicar el Centre d’Estudis Llacunencs, coincidint amb la fira de Sant Andreu d’enguany. L’autora és Balbina Brescó Esteve, membre del CELL, i Marta Vives i Sabaté, directora de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia, n’ha fet el pròleg.

El llibre vol donar a conèixer la figura del llacunenc Josep Orga, de cal Lampista (1888-1960), que va fer de la fotografia no només una afició, sinó també part de la seva vida professional, i va deixar centenars d’imatges de veïns i de paisatges de la Llacuna i els seus voltants i també d’esdeveniments socials que ell considerava rellevants o mereixedors de quedar fixats per a la posteritat. 

El Centre d’Estudis Llacunencs ha recuperat, i digitalitzat, les fotografies fetes per Josep Orga –prop de 2.000- i en mostra una bona part en aquest llibre, que vol ser un homenatge a l’autor d’un testimoni documental d’enorme valor històric.

El llibre s’ha repartit a tots els socis del CELL i es podrà trobar al Punt d’Informació, Estanc Cal Barrina, Supermercat CoAliment o al mateix CELL 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.