La Llacuna Arqueològica, una mirada al passat

30 març

Recentment s’ha iniciat el projecte La Llacuna Arqueològica, amb el propòsit de conservar i difondre el patrimoni històric i arqueològic del nostre poble. El projecte l’ha engegat Mireia Sabaté Balada, llicenciada en Belles Arts i estudiant d’Arqueologia, i compta amb la col·laboració d’alguns experts en la matèria, l’Ajuntament de La Llacuna i persones que disposen de dades o material d’interès.

En una primera fase del projecte s’ha estat recollint material divers per intentar reunificar i classificar les nombroses peces i restes que s’han trobat al llarg dels darrers anys, tasca ja iniciada per Lluís Mormenero.

Aquesta Setmana Santa es presentarà el projecte al públic, en una xerrada que tindrà lloc el dia 6 d’abril a les 6 de la tarda, als baixos de l’Antic Ajuntament.

En aquesta xerrada es presentaran els principals objectius i motivacions de la iniciativa, així com les activitats, tallers i xerrades que se’n derivaran. També s’explicarà què és l’arqueologia, per a què serveix i quins beneficis en podem treure com a poble. Finalment es farà un breu recorregut cronològic per alguns jaciements del municipi:

  • Cova Roja, a Valldecerves, on hi ha una pintura rupestre neolítica catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional
    (BCIN) i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
  • Poblat ibèric del Castellar, un nucli de població d’entre els segles III-I a.C.
  • Jaciment de la granja d’Ancosa, un indret la funció de la qual encara està en debat per la seva relació amb els monjos cistercencs del Monestir de Santes Creus.

Per acabar hi haurà un torn obert de paraules i un debat entorn al projecte i a totes les qüestions relacionades amb el nostre Patrimoni i el seu futur.

No us ho perdeu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.