“Les barraques de pedra seca de la Llacuna”

30 nov.

LES BARRAQUES DE PEDRA SECA DE LA LLACUNA és el títol del llibre que acaba de publicar el CELL, coincidint amb la fira de Sant Andreu que se celebrarà el dia 5 de desembre.

Joan Alegret Sanromà n’és l’autor i Camil Queraltó Ventura s’ha encarregat de fer-ne el pròleg. El llibre, editat amb la col·laboració de l’Ajuntament, constitueix un càlid reconeixement i homenatge als nostres avantpassats que amb tant d’esforç i cura ens van llegar aquesta ingent obra, a voltes ignorada o no prou ben considerada. .

L’obra conté un inventari d’aquestes construccions rurals tan abundants al terme municipal de la Llacuna (el segon més gran de l’Anoia) on se n’han localitzat més de 400.

A la primera part el llibre ofereix una visió general de la tècnica de la pedra seca a partir de les construccions localitzades: context històric, característiques constructives, tipologies… 

A la segona part s’hi troba un recull de dades específiques de la Llacuna:

– una taula amb les dades físiques (coordenades, mides, característiques constructives, estat de conservació…) de totes les barraques inventariades 

– una taula amb els noms de lloc de localització

– una selecció d’imatges de les barraques

– un mapa annex amb la localització de les 431 barraques inventariades.

El llibre s’ha repartit a tots els socis del CELL i es podrà trobar a alguns establiments de poble o al mateix CELL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.