NATIUS I NO NATIUS… o simplement VEÏNS?

26 gen.

NOTA: L’Associació de veïns de Rofes ens fa arribar aquest comunicat per exposar uns fets ocorreguts fa uns dies:

Reunits a l’Ajuntament de la Llacuna, el dia 14/01/10 a les 11 h, d’una part l’Excel·lentíssim Alcalde de la Llacuna, Sr. Josep Parera i Tort, i de l’altra la Junta de l’Associació de Veïns de Rofes (barri del municipi de la Llacuna ), amb el següent Ordre del Dia:

1) Propostes per a la propera urbanització de la plaça del camp de futbol. Després de recollir les diferentes idees dels socis.
2) Prevenció d’incendis forestals en el perímetre del barri, segons la llei 5/2003.
3) Projecte del nou enllumenat públic del barri de Rofes.
4) Altres.

Aquesta reunió havia estat sol·licitada formalment per l’Associació i concedida per l’alcalde per a la data i l’hora esmentades.

El senyor alcalde inicia la reunió dient que no sap que fem allà, ja que hi ha alguns veïns “natius” de Rofes que no estan d’acord amb l’Associació de Veïns, per la qual cosa considera que no és representativa.

Diu textualment “natius”: “Que són fills de tal poble o nació”, sinònim “d’aborígens”: “Primers habitants d’un país, per contraposició als que s’hi han establert posteriorment.” (Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans)

El senyor alcalde també ens fa saber que el president de l’Associació de Veïns de Rofes tampoc no és representatiu (s’entén perquè no és natiu ni hi està empadronat, tot i que hi paga els seus impostos municipals des de fa més de vint anys). I diem “s’entén” perquè ha fet referència explícita a aquest tema en aquesta reunió i en una altra reunió anterior.

Davant d’aquest atac personal, i ja reiterat, el president, naturalment ofès, respon que en totes les coses hi ha gent que no hi està d’acord i que a tot arreu hi ha oposició. Com és de suposar, això no millora les coses. El Sr. Parera li contesta que “ell no té cap dret a opinar” de la seva situació ¿…?, que mai de la vida “s’ha entès amb ell” ¿…?, i que allà hi ha la porta si volem marxar (això sí que queda molt clar), frases que repeteix per tres cops.

Considerant que aquesta no és manera de desenvolupar una reunió, els quatre membres de la Junta presents decidim acceptar l’“amable invitació” del senyor alcalde d’agafar la porta i marxar.

La reunió tenia els següents objectius per part de la Junta:

En primer lloc, aportar idees i propostes dels veïns de Rofes per a una possible urbanització de la plaça del camp de futbol, sol•licitades prèviament pel mateix alcalde (1r punt de l’ordre del dia), i que es van recollir en l’Assemblea General de Veïns de Rofes en data 08/11/2009. Val a dir que tot i que els veïns sempre hem estat d’acord que aquest projecte podria ser interessant per al barri, l’Associació mai no l’ha demanat, sinó que es tracta d’un element del programa electoral del grup municipal guanyador en les passades eleccions.

En segon lloc, millorar la situació de risc d’incendi en la qual es troba el barri, sempre present, però ara perillosament agreujada per les seqüeles de la ventada de gener del 2009 (2n punt de l’ordre del dia).

Finalment, demanar informació sobre l’estat actual del projecte d’enllumenat del barri (3r punt de l’ordre del dia).

Malauradament, no va ser possible posar aquests temes damunt la taula, que és l’única cosa que en realitat preteníem. Ens preguntem per què.

Creiem que vam ser objecte d’un tracte vexatori, del tot inadequat, mancat de respecte i d’educació per part del nostre alcalde, envers una Associació de Veïns del municipi (pels quals representa que ell vetlla), legalment constituïda en data 25/11/2006 i adherida a la Federació d’Associacions de Veïns de la Comarca de l’Anoia, i sobretot envers les persones que actualment l’estan representant, i que van ser democràticament votades en Assamblea General el dia 21/06/2008, per TOTS els veïns de Rofes, natius i no natius, empadronats i no empadronats, que lliurement HAN VOLGUT assistir-hi i expressar la seva opinió.

Senyor alcalde, pensem que aquestes no són les formes! Nosaltres, com a associació, continuarem treballant per Rofes.

Junta de l’Associació de Veïns de Rofes

Rofes

13 Replies to “NATIUS I NO NATIUS… o simplement VEÏNS?

 1. aquest sr alcalde no te dret de tenir les “sr” devant.

  natius o no natius. cal recordar que ell es un tranfuga de Alianza popular, actual Partido popular. Pero que ara milita al CiU per poder governar al poble de la llacuna.

  amb aquest escrit ha demostrat el que és com a persona i com a empresari (ja sabem tots com les gasta com a jefe).

  L’època del franquisme crec que ja fa anys que la vàrem pasar…

 2. Bueno,
  Hi ha algún altre politic aque corre pel poble, que també es va tenir que cambiar de camisa i vestirse de ERC, tot per poder guanyar els maxims vots del poble, per intentar gobernar…

  “amb aques escrit ha demostrat”…..que es el que demostra aquest escrit?….tota persona es lliure de escriure el que vol, un altre cosa es que reflexi la realitat o no,..

 3. A Rofes la llàstima és que hi ha molta lloca revolejada, i sobretot quiero y no puedo.
  Polls ressucitats, en fi, que es pensen que tenen una casa a la Cerdanya, i no en una urbanització semblant a la Ponderosa.

 4. Els veins de rofes poden tindre rao del tracte rebut, pero anonom s’ha de pensar, que sempre s’està matxacant al alcalde, ficat-hi tu espabilat, ja sabem com es aquest home, pero que passa, que no ens enrecordem de tot lo que ha fet pel poble? Hi ha vegades que ha pixat fora de test? doncs si, es que tu no has pixat mai fora de test??? Molt espabilat tu noi!
  O es que l’opossicio ho faria millor? tinc els meus dubtes. (molts)
  En fi aquí com sempre el tema es criticar criticar criticar i… criticar, dona gracies que tens feina… [comentari moderat per contenir insults o paraules despectives]

 5. Estic completament d’acord amb tu “unaltreanonum” i companyia,….
  Es ben cert que criticar es molt facil, anonom !!, tu et deus pensar que gobernar es molt facil, …doncs fes-ho tu, a vera com te n’ensurts, segur que si tinguesis la posibilita de fer-ho amagaries l’ala,…[…]!!!,presentat d’aquí un any, tant que xarres…
  Sempre criticant, criticant !!!!, …
  Igual que els “poc aptes” de la oposició, que els va votar mig poble per que la gent va confiar en ells , i lo únic que han fet es pasarse tota la lesgislatura criticant lo que feia CIU i altre gent, pero pel poble ben poca cosa han fet , per no dir res, !!!, aixó sí, de tombar per terra tot el que fan els altres, en aixó son especialistes !!!

  [comentari moderat per contenir insults o paraules despectives]

 6. 1r L’actitud de l’alcalde és penosa, no sé quin sentit té que l’alcalde assisteixi a una reunió d’una associació legalment constituïda segons unes normes democràtiques i l’enllesteixi de manera dictatorial. Per fer això, valia més que no s’hi hagués presentat.
  2n Sobre els últims “comentaris”, només dir que fan pena. Això sí que són pixades fora de text! Suposo que l’anonimat ja les porta aquestes coses, perquè a la cara… Es necessiten molts pebrots per anar pel món dient “dóna gràcies que tens feina”. Què fort, però això què és? Si esteu governant, governeu i accepteu el joc democràtic: la crítica és inherent al càrrec. I, per cert, tenia entès que l’educació és inherent als humans.

 7. Sr. o Sra. “Patite”

  Tu vas estar a la reunió de Rofes i coneixes el tema?, per que si no hi vas estar i desconeixes el tema no tens referencies per poder donar una visió relaista del tema…sencillament et basses en lo que diu aquest escrit…

  Sobre el tema de criticar l’anonimat, primer de tot mirat al mirall, (patite, qui es?) …

  Aquí ningú ha rebutgat el joc democràtic , em sembla que tu si que has fet una “penosa” interpretació del comentaris.

 8. Patite, deu ni do , “lo de dona gracies que tens feina” era sarcastic, ho diu molta gent “empressaris” de la llacuna no dire noms, pero aixo si que fot pena!!!!
  Que aprofiten la “crissi” per fer les mil i una als treballadors!
  A tu segur que te la repampimfla, segur que ets un /a estudiant que de treballar poc, que hi ha molt “senyuritu”.
  Jo tinc mes que dubtes sobre la oposicio. Empressaris ( no tots) de la Llacuna…ufffff fa pudor no???? Poder al principi no, pero al pas dels anys, beneficis segur!! Que sel’s hi veu el plumeruuuuuu jejejejeje
  Que tots son iguals collons, van a rapinyar el que puguin o els hi deixin!!!!!
  Mal per mal que es quedi el actual que al menys ha fet coses pel poble!
  Lo del anonimat aplicat el conte que aqui tots sou molt llestos 😉
  Lo del Franquisme que s’ho apliqui el CENSURADOR que el primer missatge no crec que digues cap bejenada, en fi, tothom es queixa i es “masdelosmismo”
  Salut!

 9. Com a administrador d’aquest espai, estic contentíssim de que per fi la gent s’animi a comentar les notícies i propostes que anem recollint, que per cert TOTHOM pot enviar.

  Per al bon funcionament de l’espai no es toleren ni insults ni males maneres o faltar al respecte a altres persones, i en aquests casos o es modera el comentari o no es publica, però en els casos en que la persona s’ha identificat amb un email propi, primer ens posem en contacte amb ella i li ho comuniquem perquè sigui ella qui ho modifiqui com cregui; com precisament ha passat en el primer cas, així que de CENSURADOR poc, ha estat acordat amb l’autor.

  Ara bé, la majoria d’aquests comentaris fets en aquesta entrada, no us heu identificat i parleu des de l’anonimat per tant no podem seguir aquest procés de diàleg… ho sentim.

  Crec que tothom és lliure de manifestar la seva opinió i mentre això no se’ns desmarxi (ho fem de forma voluntària) seguirem admetent comentaris anònims, però si no hi ha manera de contactar amb l’autor, la MODERACIÓ per al bon funcionament de l’espai, serà segons aquests criteris…

  I també us recordo que tenim un espai propi de discussió que és el fòrum: on es poden obrir nous temes de debat: http://www.lallacunaonline.cat/forum/

  Gràcies a tots per participar!

  Francesc Balagué

 10. Per cert, aquí parlem de censura, de moderació i de comentaris anònims, etc. però en canvi la web de l’ajuntament de La Llacuna no n’accepta. No s’hi permet opinar, discutir ni preguntar… com en el passat, webs unidireccionals @_@

 11. Quisiera contestar los comentarios hechos por el Sr.Carlos.
  Mire, no creo correcto utilizar la mofa dirigida a personas que merecen todo el respeto y educación.
  Las personas son y tienen lo que pueden o quieren tener y los comentarios sobre ellos deben de regirse sin menosprecio.
  Tambien quisiera comentarle que Rofes -enterese bien- es un barrio urbano dependiente del Municipio de La Llacuna, por consiguiente ni Ponderosa ni Cerdanya, simplemente URBANO con los mismos derechos y deberes que cualquier otro ciudadano del Municipio.
  Muchas veces, demasiadas, las personas son esclavas de sus palabras y actos.
  Cordialmente

 12. francesc, qualsevol diu el seu nom,… jajajajaj que vols que ens fotin fora del poble o que?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.