Resultats de la consulta popular per la independència

2 març

282 dels 812 llacunencs cridats a les urnes el passat diumenge van anar a votar, cosa que representa un 34,83% de participació. El “sí” va ser la opció d’una àmplia majoria, obtenint un 92,9% del vots; el “no” va representar el 2,8% i els vots en blanc el 4,25%.

La jornada, que es va iniciar puntualment a les 9 del matí amb l’arribada del primer votant, va transcorrer amb total normalitat i sense cap tipus d’incident. A les 8 del vespre, hora del recompte, van ser vàris els llacunencs que es van acostar a l’antiga guarderia per saber els resultats de les votacions.

Des de l’organització es valora molt positivament la participació, malgrat no va ser excessivament alta, i el fet que el perfil dels votants fos molt heterogeni. També és vol donar les gràcies a totes les persones, que d’una manera o altra, han fet possible la consulta i han donat al poble la oportunitat de decidir.

Al conjunt de Catalunya la partcipació es va situar al voltant del 21%.

Totes les dades les trobareu a: http://referendumindependencia.cat/municipis/resultats/28F/

Font: La Llacuna decideix! i decidim.cat

Foto: belebele

2 Replies to “Resultats de la consulta popular per la independència

 1. El 28F a La Llacuna, tot correcte …?

  Finalment els resultats del 28F han arribat a la web dels organitzadors, http://www.lallacunadecideix.org, tard, però han arribat…

  En la majoria dels pobles on s’ha dut a terme el referèndum, (o al menys totes les webs que vaig consultar), van córrer a publicar els resultats la mateixa nit o el dilluns al matí a primera hora,..aquí no va ser així, hi ha hagut casi una setmana de silenci absolut per part de la plataforma, els resultats han arribat amb un retard d’unes 100 hores o més, …i ningú les ha reclamat públicament, ni s’ha queixat, una mica estrany, no?

  Tan sols aquest portal on publico aquest post, quant ja portabem unes 50 hores d’absolut silenci per part dels medis digitals llacunencs respecte al tema, van tenir el detall de donar els resultats, la publicació dels resultats a la llacunaonline es llògic, però no estaven obligats, ja que ells no han sigut els organitzadors.Es curiós veure també com la llacunaonline remet a una de les fonts d’informació a l’esmentada web de la plataforma, la qual no tenia en lloc les dades penjades en aquells moments.

  Tot i això, faré esmena a un “detall” crec jo molt més important; si anem a la web de la coordinadora nacional, http://referendumindependencia.cat/municipis/resultats/28F/, i ens fixem en els resultats de La Llacuna, molt ben detallats per columnes, veiem un fet que sembla ser que a ningú li ha cridat l’atenció, i es que s’està dient que en el nostre poble, no va anar a votar cap persona de 16 i 17 anys, la qual cosa no es veritat !…

 2. Hola Fede,

  Sóc la Marina, i com a persona que ha format part de l’organització de la consulta a la Llacuna voldria respondre algunes de les qüestions que planteges.

  En primer lloc tens raó pel que fa a la web de la plataforma. La veritat és que des del principi no vam tenir a ningú que se n’encarregués i la portés al dia, així que l’hem anat actualitzant quan hem pogut.
  Pel que fa a les informacions aparegudes aquí en aquest portal, les vam enviar nosaltres.

  I el detall de la coordinadora nacional jo també el vaig veure i vaig enviar un mail per informar-los, a part que han de tenir l’acta on consten totes les dades de la consulta, però de moment veig que no ho han canviat.

  Sóc conscient de que, malgrat es treballa amb moltes ganes i cadascú fa el que pot, sempre hi ha coses que poden millorar-se.
  Gràcies pels teus comentaris, els tindrem en compte.

  Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.