Rutes

Rutes pels voltants de La Llacuna (mapa)

Vista aèrea de La Llacuna

 

.:: Ruta 1 – Font de les Granotes, Font de les Clotes, Plana d’Ancosa, Monestir d’Ancosa, Roure Mil·lenari, Font de les Canals, Puig Castellar, Torrebusqueta, La Llacuna (12 km aprox.)

.:: Ruta 2 – Castell de Vilademàger, Font dels Horts, Hermita de Sant Antoni, Font del Pla Novell, Les Vilates, La Llacuna (9km aprox.)

.:: Ruta 3 – Les Fonts de La Llacuna. Ruta per la Font del Marimón, Font de les Clotes, Font de les Granotes, Font Cuitora, Font del Castell, Font dels Horts, Font del Teix, i Font del Pla Novell. Possibilitat de fer-la per separat, com a dues rutes diferents.

.:: Ruta 4 – Comença a la Llacuna, cap a la Creu del pla, baixem cap a Miralles, una zona molt maca, passant per Múnia i l’església de Miralles, resseguint una mica la riera, pugem cap al coll de la Llebre i recorrem per la carena la plana dels Casals tot tornant a fer cap a la Creu del pla”. Distància aproximada 12 km.

Disseny rutes: Josep Gol

.:: Ruta 5 – Comença a la Llacuna, i ens portarà fins a Valldecerves i al roure mil·lenari de la Plana d’Ancosa. Distància aproximada 13 km, 3:30 hores.

Ruta: Joan Cerdà

Consulta l’article publicat al Periódico el 2 de juny del 2006 sobre el Roure d’Ancosa (Pdf )

A més a més el Càmping Vilademàger ens ofereix dos fulletons amb informació pràctica per visitar el nostre entorn:

Llocs d’interès de La Llacuna (piscina, consultori, farmàcia, restaurants…)

– Sortides pels voltants de La Llacuna – (Castell Vilademàger, Santes Creus, Monestir de Poblet…) en construcció

El poble de La Llacuna és un indret amb molts racons diferents per visitar i excursions. El nucli principal del poble està envoltat de muntanyes de frondosos boscos i amb sorprenents punts amagats que faran les delícies de qualsevol.

A més a més de les rutes especificades anteriorment, anomenem els següents llocs d’interès. Es poden arribar a trobar fins a un centenar de fonts en llocs totalment inesperats. Aquests són alguns d’aquests indrets, però el millor és perdre’s i intentar descobrir nous llocs un mateix:

 • Nucli del poble: Envoltant el centre del poble es troben les muralles d’estructura medieval que rodejen la plaça Major porxada, la plaça del Formicó i uns quants carrerons estrets. En aquestes muralles encara es poden apreciar tres dels quatre portals que hi havia hagut anteriorment: el portal d’en Badroch o de la Banya, el d’en Garreta i el d’en Gabatx.

 • Fonts: la font més popular sense cap dubte és la font Cuitora. En aquesta font tot el poble hi va a berenar l’últim dia de festa major. Altres fonts conegudes també són la del Teix, la del pla Novell o la de les Granotes. S’ha de dir que les fonts de La Llacuna són conegudes per les seves propietats medicinals.

 • Castell Vilademàger (712m): Restes d’un castell medieval que actualment encara conserva part de la torre principal i algunes muralles i arcs. Al centre hi ha l’església restaurada de St.Pere de Màger.

 • Roure de la Plana d’Ancosa: Roure centenari declarat arbre monumental per la Generalitat de Catalunya. L’arbre està situat a la plana d’Ancosa, no gaire lluny del Puig Castellar, el punt més alt de la comarca.

 • Molí de Vent: molí de vent de tecnologia puntera situat a una esplanada al costat del poble. És impressionant de veure per les seves grans dimensions: 50 m d’alt, 2.2 m de diàmetre i 15 m cadascuna de les pales.

 • Valldecerves: tot i que és força díficil de trobar, val la pena de veure. Es tracta d’una pintura que data de l’època prehistòrica 3.500 al 3.000 aC. Concretament, d’un cèrvol (d’aquí el nom de l’indret).

 • Puig Castellar: És el punt més elevat de la comarca. Val la pena pujar-hi només per les vistes que ofereix. En un dia clar es pot veure des dels Pirineus fins (si es té bona vista) el mar. Hi ha gent que fins i tot diu que en una sortida de sol ha arribat a veure les illes balears! A més a més, just a sota del cim, hi ha situat un poblat ibèric on s’han trobat forces restes ceràmiques d’aquella època.

*Des del Càmping Vilademàger ens fan arribar aquest mapa destacant els principals llocs d’interès per a una persona que no coneix el poble (centre de salut i farmàcia, restaurants, piscina, etc.):

2 Replies to “Rutes

 1. Em va semblar que ací a la Llacuna hi ha un lloc on es reunien les bruixes, evidentment no ho ere i varen ser ajusticiades una sèrie de dones i es va crear una llegenda. És cert o sóc confós de lloc? Merci.

 2. Hola Miquel, nosaltres no ho hem sentit mai. Hem consultat a diferents persones i tampoc en sabíem res.
  Tampoc surt al capítol “Llegendes” del llibre de Ramon Llenas “Apunts històrics de la Llacuna”

  Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.