Els Gegants visiten Galícia

14 set.

Fa uns dies, la colla de Gegants i Grallers de La Llacuna va estar a Galícia. El motiu de la seva visita va ser participar a la Semana Cultural de Oroso, concretament en un acte d’homenatge als bombers, i actuar a Santaigo de Compostel·la, on van ballar davant la catedral i van poder participar a la missa del Pelegrí.

Aquí teniu la crònica que ens han fet arribar:

Una vegada més els Geganters i Grallers de La Llacuna han portat la cultura gegantera catalana fora del territori català. En aquesta ocasió han visitat varies localitats de Galícia.

Diumenge 28 d’agost de 2011, els Geganters i Grallers de La Llacuna, després d’unes actuacions pels carrers de la localitat de Sigüeiro (Galícia), es varen traslladar fins a Santiago de Compostel·la per fer una mostra de ball de gegants a la Plaça de l’Obradoiro (davant de la porta principal de la Catedral).

Als voltants de les 10:30 arribaren a aquesta plaça tant emblemàtica a on ja esperava Galícia Televisió per retransmetre l’actuació d’aquesta localitat anoienca. A les 11:00 varen començar la mostra de ball de gegants a càrrec de les peces tocades pel grup de grallers i timbalers i la colla de La Llacuna, els quals varen fer una gran exhibició de bona música.

Una gran quantitat de turistes i peregrins no es van voler perdre l’espectacle i ens van seguir amb molt deteniment, alhora que preguntaven sobre els gegants, la música i la cultura popular i tradicional catalana.
A les 11:30, després de rebre l’autorització del “Deán de la Catedral de Santiago”, varen procedir a entrar els gegants a l’interior de la Catedral per estar presents a la missa del peregrí del diumenge (moment de la setmana en que hi ha més afluència de gent). Per tant varen col•locar els gegants en una posició privilegiada que podia permetre, a tota la multitud assistent a la missa, contemplar aquestes figures de tres metres i mig del folklore llacunenc. En el transcurs de la cerimònia els geganters i grallers de La Llacuna van ser anomenats en diverses ocasions i van poder llegir unes paraules relacionades amb l’entitat i, com a gegants bombers que representen, es va mencionar la voluntat de retre homenatge a tots els bombers i bomberes que han perdut la vida en acte de servei. Va ser un moment molt emotiu que molta gent se’ls hi acostava per dir que s’unien a les paraules d’homenatge que van pronunciar.

En acabar la missa, i per finalitzar la visita a Santigo, es van treure els gegants de la Catedral per fer els últims balls de gegants enmig de la Plaça de l’Obradoiro davant de tot el públic assistent.

DSC06343
Més imatges clicant aquí.

Alguns mitjans gallecs s’han fet ressó de la seva sortida. Ho podeu llegir aquí i aquí.
També van aparèixer a les notícies de Televisión de Galícia, com podeu veure en el següent video:

(si no el visualitzeu des d’aquí, cliqueu a sobre i us redirigirà a la web d’agalega. A la banda esquerra us sortirà el video corresponent a la sortida dels gegants)

agalega.info - Videos das noticias dos informativos da TVG

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.