Festa de la Creu 2017

4 maig

El dia 3 de maig és el dia de la Santa Creu i per això, al voltant d’aquestes dates, molts pobles tenen per costum celebrar les Festes de la Santa Creu o de les Creus de Maig.

A la Llacuna la festa es remunta a l’any 1986, inici que va coincidir amb el centenari de la creu que està situada a la cruïlla del carrer de la Creu amb el carrer del Castell. Des d’aleshores s’ha celebrat ininterrompudament i enguany es farà el diumenge 7 de maig.

Tradicionalment la celebració comença quan els veïns es reuneixen per guarnir la Creu amb flors. El diumenge, després de la missa de 12, es baixa des de l’esglèsia fins a la creu. Aleshores el mossèn la beneeix i fa una petita explicació dels origens i motius de la celebració. La Coral Cuitora canta algunes peces del seu repertori i finalment, els veïns ofereixen coca i moscatell a tots els presents.

Aquest any, però, abans dels actes de la Creu es visitaran les remodelacions fetes recentment a la zona: escales del carrer de la Muralla, voreres i placeta a l’inici del carrer de la Creu.

I al Centre de Cultura i Turisme es podrá visitar l’exposició de treballs i manualitats de  Jordi Andreu Palau

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.