Recollida d’herbes per fer ratafia

24 juny

20110616_ratafia_015

La ratafia és un licor que s’obté de la maceració de diferents herbes, fruites, arrels i altres ingredients en aiguardent o alcohol molt refinat. Se sol preparar pels volts de Sant Joan, ja que per aquelles dates les nous verdes (un dels ingredients principals) estan en el seu punt òptim.

Per mantenir la tradició d’elaborar ratafia casolana, els Amics de la Ratafia de l’Anoia organitzen des de fa uns anys una caminada pels voltants del poble amb l’objectiu de recollir herbes per fer ratafia.

La sortida d’enguany serà el proper diumenge 26 i es marxarà a les 5 de la tarda des de la Plaça Major. L’assessorament sobre les plantes aromàtiques que cal collir el farà l’Imma Busquet.

Si voleu més informació de la sortida o saber més sobre l’elaboració d’aquest licor, visiteu el blog de l’associació.

Fotografia: Anna Fuster

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.