Dues colles geganteres de Costa Rica visiten Catalunya

6 maig

L’any 2009 els Gegants de La Llacuna van iniciar un intercanvi cultural amb grups culturals de Costa Rica (vegueu aquí o aquí). Després de fer-los una visita aquell mateix any, juntament amb els gegants del Pla del Penedès, els llaços s’han anat estrenyent i aquest any han sigut els amics de Costa Rica que han tornat a Catalunya.

Compartim aquí la crònica que han escrit els Gegants i Grallers de La Llacuna:

“Després d’un llarg viatge, les dues colles geganteres de Costa Rica, Mascarada Los Chapetones i Mascarada Santana, ja són a terra catalana. Degut a la gran amistat que hi ha entre els Geganters i grallers de La Llacuna i les colles costa-riquenyes, aquest ja és el tercer intercanvi cultural que es realitza amb Costa Rica. Es va solidificar aquesta relació, l’any 2009, quan Mascarada Los Chapetones, en motiu del nostre viatge a Costa Rica, ens van regalar un gegantó dimoni que a partir d’aleshores acompanya als gegants bombers en totes les sortides. Aquest regal no només representava un gegantó, sinó que representava l’agermanament de les dues entitats i s’obria les portes a nous intercanvi culturals amb altres entitats geganteres (Mascarades costa-riquenyes). Al mateix temps nosaltres els hi vàrem regalar dos cap grossos típics catalans.

Bé doncs, després d’un any conversant amb colles costa-riquenyes, finalment s’ha pogut gestionar el que seria el tercer intercanvi cultural Catalunya-Costa Rica. Aquesta vegada aquestes Mascarades visitaran les localitats de Masquefa, Calella, Badalona, Barcelona, Sant Celoni i La Llacuna.

Van arribar dissabte dia 4 de maig i ja han fet dues actuacions. Una d’elles va ser, juntament amb els gegants de Masquefa, els grallers de La Llacuna i el gegantó dimoni “Ramonet” de La Llacuna a Montserrat on, les Mascarades costa-riquenyes van donar un toc de color a la festa. A la tarda, a Masquefa, hi ha haver un intercanvi cultural amb els bastoners de Masquefa.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.