Dues colles geganteres de Costa Rica visiten Catalunya

6 Mai

L’any 2009 els Gegants de La Llacuna van iniciar un intercanvi cultural amb grups culturals de Costa Rica (vegueu aquí o aquí). Després de fer-los una visita aquell mateix any, juntament amb els gegants del Pla del Penedès, els llaços s’han anat estrenyent i aquest any han sigut els amics de Costa Rica que han tornat a Catalunya.

Compartim aquí la crònica que han escrit els Gegants i Grallers de La Llacuna:

“Després d’un llarg viatge, les dues colles geganteres de Costa Rica, Mascarada Los Chapetones i Mascarada Santana, ja són a terra catalana. Degut a la gran amistat que hi ha entre els Geganters i grallers de La Llacuna i les colles costa-riquenyes, aquest ja és el tercer intercanvi cultural que es realitza amb Costa Rica. Es va solidificar aquesta relació, l’any 2009, quan Mascarada Los Chapetones, en motiu del nostre viatge a Costa Rica, ens van regalar un gegantó dimoni que a partir d’aleshores acompanya als gegants bombers en totes les sortides. Aquest regal no només representava un gegantó, sinó que representava l’agermanament de les dues entitats i s’obria les portes a nous intercanvi culturals amb altres entitats geganteres (Mascarades costa-riquenyes). Al mateix temps nosaltres els hi vàrem regalar dos cap grossos típics catalans.

Bé doncs, després d’un any conversant amb colles costa-riquenyes, finalment s’ha pogut gestionar el que seria el tercer intercanvi cultural Catalunya-Costa Rica. Aquesta vegada aquestes Mascarades visitaran les localitats de Masquefa, Calella, Badalona, Barcelona, Sant Celoni i La Llacuna.

Van arribar dissabte dia 4 de maig i ja han fet dues actuacions. Una d’elles va ser, juntament amb els gegants de Masquefa, els grallers de La Llacuna i el gegantó dimoni “Ramonet” de La Llacuna a Montserrat on, les Mascarades costa-riquenyes van donar un toc de color a la festa. A la tarda, a Masquefa, hi ha haver un intercanvi cultural amb els bastoners de Masquefa.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *