Arribada de la Flama del Canigó 2018

21 Jun
Un any més, de la mà del Centre Excursionista de La Llacuna, la flama del Canigó arribarà a la Llacuna.
La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu. S’inicia amb la recuperació del foc al cim del Canigó, i culmina amb l’encesa de les fogueres de Sant Joan a diverses poblacions, a través de les flames repartides per tot el país de la mà dels voluntaris. Aquesta flama simbolitza la unitat i la persistència de la cultura catalana.
Aquest any però, també simbolitza la llum en temps de foscor. I la Flama será transportada pensant en els Jordis, en tots els polítics empresonats o exiliats, en els membres dels CDRs perseguits, en tots els docents assenyalats i qüestionats i en tantes altres persones que estant sent investigades, censurades, perseguides o empresonades.
Qui vulgui participar en el transport de la flama, o portant cotxes de suport, cal que es posi en contacte el Centre Excursionista de la Llacuna.
El programa serà el següent:
7 de la tarda – Sortida cap a Igualada, des de la plaça Major, en vehicles propis.
8 del vespre– Sortida des d’Igualada. Des d’allà, i per torns, els diferents participants duran la flama corrent o en bici, fins a La Llacuna.
10-2/4 d’11 de la nit – Arribada aproximada. A la plaça Major, encesa de la foguera, lectura del manifest i concentració per l’alliberament dels presos polítics catalans. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *