L’ull del temps

10 febr.

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha publicat un mapa interactiu que compara la Catalunya actual amb la  del 1946 i la del 1955-56.

Es tracta de L’ull del temps. Catalunya abans i ara, una eina que permet veure una àrea geogràfica des del cel, tal com és avui. En moure el ratolí pel mapa  s’obre un cercle que ens mostra com era aquell particular territori l’any 1945 (o 1955-56, a escollir). A la part superior dreta de la pantalla podem seleccionar l’any què ens interessa, i a la part esquerra podem buscar el municipi. També podem veure la imatge a la inversa, és a dir, veure com era abans i, en passar el ratolí, com és ara.

Per desenvolupar aquesta eina l’Institut Cartogràfic ha treballat amb imatges de la Catalunya actual, gravades per la institució, i amb imatges dels anys 40 i 50 gravades per la força aèria dels Estats Units en una sèrie de vols fotogramètrics. (més informació del projecte)

Una eina útil, i entretinguda, per veure com han anat el nostre municipi (o qualsevol altre): les zones urbanitzades, els boscos, els camps de conreus…

ull llacuna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.