Missa de pastors a la Llacuna

11 des.

Un any més, l’església de Santa Maria de la Llacuna celebrarà la nit i el dia de Nadal amb la Missa de pastors que cantarà el Cor Parroquial del poble.

Tot i ser una composició del segle XIX, s’ha anat transmetent de pares a fills i de generació en generació, de manera que actualment forma part del corpus de tradicions de la població.
Aquesta missa del gall és cantada en llatí, per gent del poble amb l’acompanyament d’orgue, seguint la partitura original del mestre organista i compositor de música sacra Antoni Vaqué.
Malgrat que antigament hi havia misses d’aquest tipus a altres poblacions del país, en l’actualitat és una de les poques (o potser l’única) que es manté viva.

Des de començaments del segle XX aquestes misses de pastors van ser prohibides pel Papa Pius X i, a conseqüència d’això, van desaparèixer de totes les esglésies. Per raons diverses, a la Llacuna aquesta missa s’ha continuat cantant.

L’any 2018, va ser inclosa dins de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès.

La Missa del Gall se celebrarà el dia 24 de desembre a les 23 h, i el dia de Nadal, a les 11.15 h, a l’església de Santa Maria de la Llacuna. Una proposta cultural i espiritual única a Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.